Isa Gielen's profile

Wearable: Jan pieper Pieter

opdracht en eindwerk
De bedoeling van de opdracht was om een wearable te maken voor een persoon met een bepaald probleem. Het leuke aan de opdracht was dat iemand anders uit je klas het character had verzonnen.
Hoe werkt de Jan pieper Pieter?
De Jan pieper Pieter bevestig je aan de binnenkant van de helm. Je kan de pieper op speciale maat maken zodat het uiteindelijk om je oor past. Let op: doe dit voor dat je het in de helm bevestigt, na het bevestigen wordt het namelijk lastiger eruithalen en verstellen. 
Zodra u klaar bent voor vertrek zet u de helm gewoon op en de pieper zal zichzelf aan uw oor klemmen. 
In de pieper zitten een aantal handige gadgets zoals een ai bot die u graag helpt met alles, een pieper om te laten horen wanneer u een fout maakt, een luidspreker waar u muziek op kan luisteren en een sensor die alle gegevens voor u opneemt tijdens het rijden. (Denk aan uw route en benzine.)
De ai in de Jan pieper Pieter is er zo op gemaakt dat uw vermaak en veiligheid het belangrijks voor hem is. Zo wilt hij u graag alle trucjes op de motor het beste leren en kletst hij gezellig mee als u iemand nodig hebt om te roddelen.
De Jan pieper Pieter wordt met stem geactiveerd en gedeativeerd. Ook kunt u de muziek aanpassen door gewoon simpel Jan pieper Pieter te vragen of hij naar het volgende nummer wilt gaan.
eindwerk Ui
Dit is de inlogpagina, oftewel de eerste pagina die u ziet als u de app opent. U vult hier uw gegevens in om in te loggen of u drukt op 'maak een account aan' om te starten als u nieuw bent.
Na het inloggen komt u op uw account. Op uw account staan verschillende dingen, zoals: je profiel, een samenvatting van alle belangrijke informatie bijvoorbeeld hoeveel km u hebt gereden, de dag van de week en berichten.
Berichten en muziek. Twee slides gemaakt voor uw vermaak. Berichten zorgt ervoor dat u kunt chatten met vrienden en zelfs met Jan pieper Pieter. Als u dan zou willen zou u met al uw vrienden kunnen kletsen tijdens het rijden over bijvoorbeeld golf of de nieuwste wijnsoort. Muziek kunt u koppelen aan spotify. Het houdt bij wat uw favoriete nummers zijn, en welke playlists u hebt gemaakt. Deze kunt u dan tijdens het rijden afspelen.
Deze slide laat zien wat voor fout je hebt gemaakt en laat ook zien waar jedeze precies hebt gemaakt. Jan (de motorhelm) legt dan uit hoe je het de volgende keer beter kan doen of geeft algemene kennis over een bepaalde regel of een bepaald bord.
Hier nog even alle tabbladen in het klein.
mijn concepten
Natuurlijk ben ik zoals bij alle andere projecten begonnen met schetsen. Er kwamen veel ideeën naar boven waardoor er ook veel keuzes gemaakt moesten worden. Uiteindelijk had ik nog 5 schetsen over waarvan ik de Jan pieper Pieter had gekozen.
Idee 1
Een knieberschermer: Waar bescherming op zit omdat hij zo onhandig is, een gps zodat hij een keer de weg kan vinden en een speciale klem voor het vasthouden van zijn golfclubs.
Idee 2
Golfhandschoen: Hij is een groot fan van golf dus ik dacht natuurlijk meteen aan een golfclub of handschoen. Toen bedacht ik een golfhandschoen die hem precies de goeie metingen laat zien om de perfecte hole in one te slaan.
Idee 3
Zijwieltjes: Omdat mijn character geen balans heeft want hij zo onhandig, dacht ik meteen aan zijwieltjes. Dit zouden dan kniebeschermers zijn die konden uitklappen tot zijwieltjes.
Idee 4
Helmhaar: Dit was het idee waar ik als eerste door mee wilde gaan maar ik kwam er helaas al snel achter dat dit heel lastig zou worden. Het idee was namelijk dat kakkers heel veel van hun haar houden en als je een helm opzet zit je haar daarna heel de dag niet meer goed. Daarvoor kwam dus mijn helm van pas die ervoor zorgde dat je tijdens het rijdens perfect haar hebt en voor het afzetten van de helm borstelt en styled de helm ook nog even snel je haar.
inspiratieborden
Onderzoek Biker
Om deze opdracht te beginnen moest ik natuurlijk weten wie mijn biker was en wat zijn problemen waren, wat hij wel en niet mooi vind en wat hij wel en niet comfortabel vind. Hiervoor heb ik onderzoek gedaan naar het character wat ik had gekregen. Met deze uiteindelijke informatie heb ik een persona gemaakt voor mijn character: Alexander Hendricks.
Mijn bio
Aangezien iedereen een character voor iemand anders moest bedenken moest ik natuurlijk ook met een eigen character komen. Toen ik een ridder kreeg zat ik meteen bom vol met ideeën en begon ik meteen met het schrijven van mijn bio.
reflectie
Tijdens het maken van het project heb ik wat hobbels gehad, maar ook veel geleerd en er zijn mij veel dingen gelukt. Het leukste van het project vond ik eigenlijk toch wel het bedenken van een bio en het maken van een persona. Ik vind het namelijk helemaal geweldig om characters te bedenken en deze uit te werken op papier. Ik vond het niet alleen leuk, ik heb er ook veel van geleerd, zo heb ik geleerd om sneller keuzes te maken door eerder ideeën te gaan schrappen, en heb ik geleerd hoe ik ai kan gebruiken in photoshop tijdens het maken van Alexander Hendricks.
De prototypes maken vond ik een leuke ervaring, ik kon gewoon lekker knutselen en ik mocht helemaal zelf bedenken hoe het eruit zou zien. Maar tijdens het maken van mijn prototype kwam ook mijn terugval. Na het maken van mijn prototypes was ik namelijk met niets tevreden en ben ik uiteindelijk in de laatste weken iets nieuws gemaakt. Waardoor ik eerst veel in de tijdstress belandde, maar heb het uiteindelijk toch een week van te voren afgekregen. 
Voor de volgende opdrachten wil ik me blijven richten op meer schetsen, ik heb namelijk dit project niet opgegeven na 10 schetsen maar heb ik er wel een stuk of 30 gemaakt. Ik denk dat als ik meer schetsen maak en sneller keuzes maak dat ik nog meer kan groeien en leren. 

Wearable: Jan pieper Pieter
Published:

Wearable: Jan pieper Pieter

Published: